inschrijven
groepssessies
afspraak

Mindful Vinyasa Yoga - Pakket 6 lessen vanaf 20 April Donderdag 19u30

Elke donderdagavond 19u30-21u op volgende data:

20 april ; 27 april ; 4 mei ; 11 mei ; 18 mei ; 25 mei

Trainer: Lindsey Snauwaert

Prijs: 108 euro voor 6 lessen (+2€ admin)

Meebrengen: matje 

Wil je enkel een losse les bijwonen, dan kan je in de rubriek hieronder deze los boeken.

Wat mag je verwachten?

In deze reeks neem ik jullie mee door de 5 Vayus.

De oude yogi’s ontdekten door hun verkenning van het lichaam en de adem dat prana (levenskracht) verder kon worden onderverdeeld in energetische componenten die ze Vayus (winden) noemden. De vijf Vayus van prana hebben allemaal zeer subtiele maar verschillende energetische eigenschappen, waaronder specifieke functies en stroomrichtingen.

Wat zijn de Vayu’s?

Het Sanskrietwoord Vayu vertaalt zich als 'wind' en de wortel 'va' vertaalt zich naar 'dat wat stroomt'. Een Vayu is dus een energetische kracht die zich in een specifieke richting beweegt om lichaamsfuncties en activiteiten te controleren. De oude yogi's vonden 49 verschillende soorten Vayus in het lichaam. Slechts vijf van de belangrijkste Vayus of Pancha Prana's zijn belangrijk voor yogabeoefenaars om te begrijpen. Deze vijf primaire stromingen van levenskracht zijn Prana-Vayu, Apana-Vayu, Samana-Vayu, Udana-Vayu en Vyana-Vayu.

Elke Vayu bestuurt een specifiek deel van het lichaam en functioneert idealiter in harmonie met elkaar. Hun subtiele energetische bewegingen beïnvloeden en beïnvloeden onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid en welzijn. Als een Vayu uit balans raakt, kan het disharmonie creëren door het hele energetische systeem van het lichaam of kan het zijn bijbehorende chakra of de organen die aan zijn locatie zijn gekoppeld negatief beïnvloeden.

Tijdens de reeks van 6 lessen neem ik jullie graag mee in alle 5 Vayu’s om dan de laatste les alles samen te laten vloeien.

Deze reeks gaat onze gezondheid, innerlijke focus en het vermogen om in het lichaam te voelen verbeteren. Het cultiveren van een basisbewustzijn van een of meer van de Vayus zal ons helpen ons bewustzijn van lichaam en adem te verdiepen om onze asanas (oefeningen) te verrijken en ons grootste potentieel te bereiken.

En op die manier optimale gezondheid en welzijn te creëren tijdens het begin van de Lente.

Deze reeks is voor zowel beginners als gevorderden. Waar een wil is is een weg. Leren kan iedereen.

Geen terugbetaling mogelijk, maar je kan je gemiste sessie wel doorgeven aan een kennis en dit onderling regelen. 

Hieronder kan je inschrijven en direct online betalen.