afspraak
Terug naar overzicht

Wat is relatietherapie?

In onze werkwijze gaan wij ervan uit dat het noodzakelijk is dat je eerst de problemen van jezelf en de relatie leert kennen, bespreken, werken aan de relatie (Liefde is een werkwoord), voor de relatie te verbreken. Daarom wordt steeds getracht met het koppel te werken. Dit kan starten samen of individueel naargelang de vraag. De gesprekken verlopen volgens een methodiek waar het systeem van samenzijn en communicatie verhelderd wordt, in het licht van geven en nemen.

De sessies kunnen gaan over het uiten van gevoelens, het niet begrepen worden, het niet voldoende onder controle krijgen van gevoelens, onvoldoende communicatie en intimiteit, seksualiteit. Verder ook andere problemen zoals verwijdering, uit elkaar gegroeid, te dicht bij elkaar staan en geen eigen ontwikkeling ervaren, interesseverlies, verliefd op anderen, ontrouw,…

Voor praktische vragen en info neem contact met whitney@inner-center.be 

Wat is gezinstherapie?

Ook op basis van systeemdenken, familieopstellingen, genogrammen  worden de problemen tussen ouders en kinderen bekeken. Er gaan vooraf gesprekken door - individueel of met meerdere personen - en indien het probleem in kaart is gebracht, worden alle partijen samengebracht en dit soms met verschillende therapeuten.

Ook het fenomeen ‘nieuw samengestelde gezinnen’ is binnen onze praktijk een ervaringspunt. Dit complex probleem via doordachte systeemtherapeutische benadering uitklaren voor de diverse partijen, is een hele opgave. INNER heeft hier heel wat oplossingen voor.

Voor praktische vragen en info neem contact met whitney@inner-center.be