inschrijven
groepssessies
afspraak
Terug naar overzicht

Trainingen in groep

Bij INNER kan je verschillende trainingen of workshops in groep volgen. De kracht van een groep is cruciaal in het groeiproces van een individu. De erkenning, motivatie en steun van de groep alsook het sociale aspect, zijn doorslaggevend voor de individuele verandering. 

Onze groepstrainingen zijn geen therapieën (groepstherapie hebben we ook in ons aanbod, maar onthult persoonlijke verhalen en ontlaad emoties).

De trainingen zijn zo opgebouwd dat ze een veilig kader bieden, met oefeningen, tips & tricks, maar niet diep graven. Je vult je rugzak met een gids aan kennis en weetjes om beter te communiceren, je zelfzekerder te voelen, beter met stress om te gaan of je grenzen beter aan te geven.

Teambuilding Knokke

Inner biedt Teambuildings aan voor bedrijven of organisaties in Knokke. Een rustgevende locatie aan zee in een huis vol mentale kennis, dé plaats bij uitstek voor een waardevolle Teambuilding.

Is Teambuilding effectief?

Samen dingen doen om mensen beter te laten samenwerken: het maakt steeds meer opgang in de bedrijfswereld. Sommige bedrijven houden het graag eenvoudig, andere pakken het wat avontuurlijker aan. 

Professor Martin Euwema, hoogleraar organisatiepsychologie aan de KU Leuven, ziet best voordelen in teambuildingactiviteiten. Zolang het maar meer is dan een gezellig dagje uit. “Goede teambuilding moet inclusief zijn, iedereen moet er zich bij betrokken voelen en er moeten duidelijke doelen en uitdagingen worden afgesproken”, zegt hij. “Nog belangrijker is dat er nadien aan reflectie gedaan wordt: wat we nu ondervonden hebben, hoe gaan we dit op de werkvloer toepassen?”

Het motief van Teambuilding moet een duurzame verandering zijn. Het is meer dan een leuke uitstap die een uur later alweer vergeten is. 

De Teambuildings bij INNER dragen bij tot het individuele welzijn van je personeel, maar ook tot het welzijn van het systeem (de groep/team). 

Wat?

Je kan kiezen tussen bestaande trainingen of samen met onze trainer overleggen welke thema's je aan bod wenst te laten komen. We kunnen dus ook een training op maat voorzien of een combinatie van een training met een yoga sessie. Je kan bij een volledige dag ook 2 thema's kiezen. 

- Stress & Burn-Out Training

- Gezonde voeding en Life Style

- Welzijn & Bewegen: Mindfulness & Yoga

- Hartcoherentie

- Assertiviteit & Zelfvertrouwen

- Verbindende (geweldloze) communicatie: commUNIcatie

- Trainen op Focus : herprogrammeer je brein

- Trainen van bewustzijn en zelfcontrole

- Omgaan met woede en waarden

- Verhogen van veerkracht / Energievreters en energiegevers. De 4 C’S van veerkracht

- Werken met polariteiten/kernkwadranten in een team

- Het antwoord op stress en angstklachten via de nervus vagus: ademen, yoga

- Van remmende overtuigingen naar veerkrachtige overtuigingen 

- - Omgaan & verwerken van moeilijke gebeurtenissen op het werk (eerder een therpeutische sessie: indien het team op het werk samen iets moeilijks te verwerken heeft)

Formules:

- Formule halve dag: 4 uur vb. 9u-13u: Daarna kan je samen gaan lunchen of kan je een leuke outdoor activiteit doen. De organisatie van de lunch of alle activiteiten buiten Inner nemen jullie zelf op. We kunnen wel helpen met leuke adresjes of tips aanreiken.

- Formule volledige dag: 8 uur met 1 uur lunch vb. 9u-17u. Catering kan je zelf bestellen of lunch buitenshuis reserveren. De organisatie van de lunch of alle activiteiten buiten Inner nemen jullie zelf op. We kunnen wel helpen met leuke adresjes of catering (vb. broodjes).

Voor inlichtingen en prijzen contacteer: info@inner-center.be 

Julie Maertens staat jullie graag te woord.

Mindfulness Training Volwassenen

Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present.

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness leert ons te genieten van de momenten die zo vlug aan ons voorbij gaan en toch zo waardevol zijn.

In ons centrum worden de Mindfulness trainingen op een zeer wetenschappelijke manier onderbouwd, op basis van de cognitieve gedragstherapie en de neurobiologie. Door onze actieve aanpak is het een misvatting dat Mindfulness trainingen zweverig zijn.

Wat is Mindfulness? 

Mindfulness is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. Het richt zich op de aanpak van stress, piekeren, stemming of depressie, angst en ontgoocheling.

Het adequaat leren omgaan met onaangename gedachten en gevoelens staat centraal. Via meditatieve, cognitieve en emotionele oefeningen leren deelnemers omgaan met de innerlijke processen. Onderzoek wees uit dat Mindfulness helpt bij herval na depressie maar ook voor preventie van depressie, angst en burn-out. Mindfulness leert je ook adequater om te gaan met chronische pijnen, pieker gedachten, obsessies en algemene malaise.

INNER biedt een 8 weken programma aan met een nadruk op een wetenschappelijk onderbouwd programma gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Gedurende deze 8 weken leren we contact te maken met onze eigen gevoelens, gedachten en conditioneringen. We leren onze eigen innerlijke processen observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren. Door de oefeningen leren we loslaten en aanvaarden. Het 8 weken programma is het bewust kiezen voor kwaliteit, aandacht geven aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf.

Trainers:

Julie Maertens: Julie is klinisch psycholoog en bestuurder van INNER. Julie is getraind in Mindfulness sinds 2006 door Dr. David Dewulf en geeft dit programma al jaren. Julie leidt de jongere psychologen op en superviseert hun trainingen. 


Whitney Faes: Whitney is klinisch psycholoog en werkzaam bij INNER. Whitney volgde in 2018 de opleiding tot Mindfulness trainer voor volwassenen en volgde verschillende sessies mee met Julie.

Ann Vandevelde: opgeleid door het I Am Instituut is Ann een gecertificeerde Mindfulness Trainer voor kinderen, jongeren & volwassenen.

Beschrijving Groepstraining: bestaat uit 8 opeenvolgende sessies van 2.5 uur, op voorafbepaalde data. Minimum 6 - maximum 18 deelnemers. Jaarlijks starten er enkele ochtendgroepen alsook enkele avondgroepen. Bij de rubriek 'Trainingen' kan u alle actuele trainingen terugvinden en je rechtstreeks inschrijven.

Compassie Training (vervolg Mindfulness)

(zelf)compassie: basistraining

                        ‘waar pijn liefde mag ontmoeten’

Zelfcompassie betekent ‘vriendelijk en liefdevol mogen zijn voor jezelf’. Niet alleen wanneer het goed met je gaat, maar vooral op moeilijke momenten. Compassie is bij iedereen aanwezig, maar is vaak door omstandigheden niet kunnen openbloeien. Gelukkig kan compassie door oefening wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is waar deze training zich op richt.

In deze basistraining van 4 weken komen de volgende vier hartkwaliteiten aan bod die helpen bij die ontwikkeling: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid en gedeelde vreugde. We verdiepen ons ook in de psychologie van zelfcompassie en het belang ervan, om zo op een nieuwe manier naar onszelf te kijken.

De compassietraining is net zoals de mindfulness een ervaringsgerichte training. De aangeboden oefeningen laten je groeien in mildheid voor jezelf en anderen, innerlijke rust en zelfvertrouwen, anders om kunnen gaan met stress,...

Deze training kan je zien als een vervolg en verdieping op de mindfulness-training, maar kan ook op zichzelf gevolgd worden als je enigszins vertrouwd bent met meditatie.  

 

Trainer:

Mieke Vanderhaeghe - werkt sinds 2014 als psycholoog met zachtheid en mededogen in haar individuele sessies en voltooide nu ook het basistrainerschap in compassie bij David Dewulf om dit in groep aan te bieden.

Groepstraining: bestaat uit 4 opeenvolgende sessies van max 3 uur, op vooraf bepaalde data.

Slaaptraining

Heb je last van aanhoudende inslaap- en doorslaapproblemen? Dan zijn wij er bij Inner om jou te helpen jouw slaap te gaan herstellen!! 

Iedereen ervaart wel eens nachten waarin je ligt te woelen en de slaap niet kunt vatten. Zo’n nachten zijn frustrerend. Houdt het woelen enkele nachten aan? Dan kan dat een impact hebben op je lichaam en je mentale gezondheid. Als je slecht slaapt, voel je je sneller futloos. Daardoor is het moeilijker om je te concentreren en dingen te onthouden en maak je sneller fouten.

Wil je graag een beter zicht krijgen op wat jouw slaap verstoort? Door je bewust te worden van wat jouw slaap beïnvloedt, kan je actief aan de slag gaan om je slaap te herstellen. Gedurende de slaaptraining krijg je inzicht in hoe slaap werkt en kan je concrete oefeningen doen om de negatieve spiraal van het wakker liggen te doorbreken. 

Trainers: 

Delphine De Strooper (Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut i.o.)

Joyce Janssens (psychotherapeut i.o. en psychiatrisch verpleegkundige)

Workshop Ouderschap

Workshop ‘Wat je als ouder van kinderen tussen 2 en 8 jaar echt wil weten’ 


Ben je ouder van kinderen tussen de 2 en 8 jaar? Voel je je soms uitgedaagd, waardoor je je aanpak in twijfel trekt? Lijk je soms verloren in je rol als ouder? Deze workshop draait rond alles wat je als ouder van jonge kinderen echt WIL weten.

We zoomen in op sleutelelementen als emoties en gedrag; gehechtheid; straffen en belonen; en zelfsturing als doel. Verwacht open conversaties, de uitdaging om dingen anders te zien en een nieuwe set van concrete tools die je kan testen in jouw gezin.

Kijk bij 'inschrijven groepssessies' voor de data van de volgende workshop. 

Hartcoherentie - Breng jezelf terug in evenwicht

Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar.   Het reflex- en het emotioneel brein werken samen en zorgen ervoor dat er een heel mechanisme in ons lichaam in werking treedt. Het bloed gaat grotendeels naar de spieren en levensbelangrijke organen, extra suiker gaat naar de bloedbaan, adrenaline en andere hormonen komen vrij. Dit geeft ons energie en brengt ons in een vecht – vlucht reactie. Denk maar aan de snelheid waarmee je je hand wegtrekt van heet water.

Toch is dit oersysteem ook actief  als  we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput geraakt. Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten,  opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid,  sterk emotioneel zijn, burn-out, …. kunnen hiervan de gevolgen zijn.

Ons zenuwstelsel is uit balans. Er is geen evenwicht tussen het emotioneel brein en het verstand.  Vandaar dat we ons moeilijker kunnen concentreren en emotioneel reageren. We bevinden ons in een neerwaartse spiraal.

Goed nieuws!

Dit proces is omkeerbaar als we ons  psychisch en lichamelijk kunnen herstellen.  Dit kan door  de beoefening van hartcoherentie.

Wat is hartcoherentie ?

Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige oefening het hartritme  in die mate beïnvloeden   dat het hart zich niet meer in een  vecht – vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus.  Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel!

Hartcoherentie is deze bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt.

Vraagt hartcoherentie oefenen veel tijd? 

Je kan 3 maal per dag 6 minuten oefenen of  2 maal  10 minuten.  Deze korte tijd geeft je een kwalitatieve herstelfase  met een   6 uur durend gunstig effect op lichaam en geest! 

Hoe weet ik dat mijn zenuwstelsel  in balans is ..?   

Hartcoherentie  is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek.  Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect  tot gevolg.    Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedback apparatuur.    Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie  over de toestand van je zenuwstelsel. 

 

Wat zijn de effecten van hartcoherentie training ?       

·         Verbetering van concentratie en focus

·         Bevordering van creatief denken.

·         Bevordering van rustgevoel en welbehagen

·         Verhoging van deveerkracht t.o.v.  stress.

·         Verandering van gedrag en denken in positieve zin.

·         Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk (stress gerelateerd)        

·         Effect op hartritmestoornissen (stress gerelateerd)

·         Verhoging van weerstand tegen ziekten.

·         Beheersing van angsten (angsten t.g.v. ziekten, faalangst,  trauma’s, stress,… )

·         Ondersteunend effect bij  regulering van bloedsuiker waarden.

·         Toename van performantie.

·         Regulering van het lichaamsgewicht (emo- eten)

De workshops zijn in groep en worden regelmatig aangeboden via 'inschrijven groepssessies.' 

Sociale Vaardigheidstraining Kids

Herken je dit?

Mijn kind:

Is soms verlegen of teruggetrokken
kan zich moeilijk uiten, durft weinig opkomen voor zichzelf
Piekert of is snel geraakt
Is gevoelig of soms (faal-)angstig
Neemt weinig initiatief of kan moeilijk aansluiting vinden
In deze sociale vaardigheidstraining leren we op een speelse en interactieve manier sociaal-emotionele vaardigheden.

Wat leert mijn kind:

Wie ben ik: mijn sterktes en mijn moeilijkheden
Omgaan met emoties: emoties herkennen en aangeven
Positief denken en ontspannen
Zelfvertrouwen stimuleren
Nadenken over zichzelf en gedachten veranderen
Sociale vaardigheden: samenwerken en opkomen voor zichzelf
 

Een praktische en leuke sociale vaardigheidstraining

Voor kinderen tussen 8- 12 jaar
kleine groepjes van 4
meer zelfvertrouwen en veerkracht
5 lessen van 2 uur
 

Telkens op woensdagnamiddag van 14u tot 16u te Inner

Bekijk de data van de nieuwe trainingen bij 'inschrijven groepssessies'

 Voor meer informatie mandy@inner-center.be 

Studeren bij Inner

Wil je met een gerust hart jullie student tijdens de zomerblok laten studeren in een rustige en prikkelvrije omgeving? Dan is het studeer aanbod binnen Inner misschien wel iets voor jullie zoon/dochter. 

In juli & augustus kan je alle werkdagen/weken bij Inner komen studeren. 

Prijs per dag: 30 euro

Prijs per werkweek ma-vrij: 125 euro

Uren: 9u-17u (flexibiliteit is daarin mogelijk, we maken op maandag afspraken voor de ganse week samen)

Ingang: via de zij ingang van Inner (groepsruimte)

Meebrengen: studiemateriaal, schrijfgerief, lunch en gezonde snack 

Voorzien: toiletten, water (andere dranken zelf meebrengen), rustige & frisse ruimte, toezicht, bureau & stoel, pauzes in de buitenlucht en internet (printen is mogelijk, mits betaling). 

Inschrijven & direct online betalen via tabblad 'inschrijven groepssessies.'

Individuele studiebegeleiding mogelijk op aanvraag via info@inner-center.be 

Therapeuten

Julie Maertens

Opleiding
Master in de klinische psychologie & Psychotherapeut & EMDR Practitioner
Erkenningsnummer
Compsy.be832107947
E-mailadres
Linkedin

Whitney Faes

Opleiding
Master in de klinische psychologie; Systeemtherapeut
Erkenningsnummer
Compsy.be912117629
Linkedin

Alexia Lhoëst

Opleiding
Master in de Orthopedagogiek en Gecertifieerd Professioneel Coach
Erkenningsnummer
Compsy.beFOD volksgezondheid: 387793