afspraak
Terug naar overzicht

Trainingen in groep

Bij INNER kan je verschillende trainingen of workshops in groep volgen. De kracht van een groep is cruciaal in het groeiproces van een individu. De erkenning, motivatie en steun van de groep alsook het sociale aspect, zijn doorslaggevend voor de individuele verandering. 

Onze groepstrainingen zijn geen therapieën (groepstherapie hebben we ook in ons aanbod, maar onthult persoonlijke verhalen en ontlaad emoties).

De trainingen zijn zo opgebouwd dat ze een veilig kader bieden, met oefeningen, tips & tricks, maar niet diep graven. Je vult je rugzak met een gids aan kennis en weetjes om beter te communiceren, je zelfzekerder te voelen, beter met stress om te gaan of je grenzen beter aan te geven.

Mindfulness Training Volwassenen

Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present.

Mindfulness leert ons aandacht te geven aan het enige moment dat we hebben, het huidige moment. Mindfulness leert ons te genieten van de momenten die zo vlug aan ons voorbij gaan en toch zo waardevol zijn.

In ons centrum worden de Mindfulness trainingen op een zeer wetenschappelijke manier onderbouwd, op basis van de cognitieve gedragstherapie en de neurobiologie. Door onze actieve aanpak is het een misvatting dat Mindfulness trainingen zweverig zijn.

Wat is Mindfulness? 

Mindfulness is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. Het richt zich op de aanpak van stress, piekeren, stemming of depressie, angst en ontgoocheling.

Het adequaat leren omgaan met onaangename gedachten en gevoelens staat centraal. Via meditatieve, cognitieve en emotionele oefeningen leren deelnemers omgaan met de innerlijke processen. Onderzoek wees uit dat Mindfulness helpt bij herval na depressie maar ook voor preventie van depressie, angst en burn-out. Mindfulness leert je ook adequater om te gaan met chronische pijnen, pieker gedachten, obsessies en algemene malaise.

INNER biedt een 8 weken programma aan met een nadruk op een wetenschappelijk onderbouwd programma gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Gedurende deze 8 weken leren we contact te maken met onze eigen gevoelens, gedachten en conditioneringen. We leren onze eigen innerlijke processen observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren. Door de oefeningen leren we loslaten en aanvaarden. Het 8 weken programma is het bewust kiezen voor kwaliteit, aandacht geven aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf.

Trainers:

Julie Maertens: Julie is klinisch psycholoog en bestuurder van INNER. Julie is getraind in Mindfulness sinds 2006 door Dr. David Dewulf en geeft dit programma al jaren. Julie leidt de jongere psychologen op en superviseert hun trainingen. 


Whitney Faes: Whitney is klinisch psycholoog en werkzaam bij INNER. Whitney volgde in 2018 de opleiding tot Mindfulness trainer voor volwassenen en volgde verschillende sessies mee met Julie.

Jantina Edens: Jantina is coach bij INNER en erkend Mindfulness trainer voor volwassenen en kinderen. Jantina is het gewoon om voor groepen te staan en geeft allerhande trainingen rond mentaal welzijn, maar ook binnen bedrijven.

Beschrijving Groepstraining: bestaat uit 8 opeenvolgende sessies van 2.5 uur, op voorafbepaalde data. Minimum 6 - maximum 18 deelnemers. Jaarlijks starten er enkele ochtendgroepen, telkens op maandag- en dinsdagochtend (9u30-11u50) alsook op woensdagavond (19u-21u30) of zaterdagmorgen. 

Waar? Mindfulness Training Knokke bij Inner

Mindfulness Training Kinderen & Jonge Tieners

Waarom een training Mindfulness voor kinderen?

 

Van kinderen wordt tegenwoordig veel verwacht. Ze gaan naar school, beoefenen (top)sport, willen graag spelen met vriendjes, gaan naar de opvang als de ouders werken en laten we ook het huiswerk niet vergeten. Ze vliegen door de week en in het weekend is het programma vaak ook redelijk vol. Mindfulness voor kids kan van grote betekenis zijn, om zich nu en in de toekomst staande te houden. 

We verzorgen trainingen voor kinderen van 7 - 12 jaar. 

Is jullie zoon/dochter jonger dan 7 jaar en wensen jullie toch een cursus Mindfulness kids, dan kan dit individueel bij onze coach Jantina met ouder én kind. Contacteer jantina@inner-center.be voor een afspraak.

 

Wat kunnen de kinderen verwachten? 

 

Tijden de kidstraining leert uw kind spelenderwijs mindfulness toepassen in zijn of haar dagelijks leven. Dit leren zij door middel van bijvoorbeeld bewegingsoefeningen, yoga, concentratie oefeningen, ontspanningsoefeningen, inzichtsoefeningen en communicatietips. 

De kinderen leren bewust te reageren op wat er om hen heen gebeurt en ook op gevoelens en gedachten. De kinderen leren hoe ze ruimte kunnen maken voor zichzelf als ze vastlopen in angst, gepieker of onzekerheid. 

 

Hoe gaan we te werk?

 

De kinderen leren spelenderwijs een aantal figuurtjes kennen. Deze figuren leren hen omgaan met gedachten, emoties en gevoelens en hoe zij deze kunnen herkennen en benoemen. Ook kinderyoga, bodyscan en hartmeditatie komen aan bod. 

Samen met praktische tips voor het dagelijks leven leren kinderen zich staande te houden in het hier en nu en met milde aandacht nieuwsgierig en aandachtig naar zichzelf en hun omgeving te kijken. 

De focus ligt op het doen, het ervaren. Daarom vragen we ook om elke dag minstens een kwartier te oefenen gedurende de training. Een actieve begeleiding of medebeoefening van de ouders wordt hierbij gevraagd. U wordt hier separaat over ingelicht. 

 

Wat leert uw kind?

 

De kinderen leren een aantal essentiële zaken tijdens deze training:

Rust en vertrouwen te vinden in zichzelf
Besef van eigen grenzen en die van anderen
Omgaan met angst, verdriet, boosheid en onzekerheid
Dat moeilijke dingen bij het leven horen en onoverkomelijk zijn
Aandachtig te zijn voor hun eigen wensen en noden en die van anderen
 

Voor welk kind kan dit behulpzaam zijn?

 

Deze training kan behulpzaam zijn voor uw kind indien uw kind onrust ervaart, slaapproblemen, piekeren, verlegenheid, angst of moeilijkheden met aandacht heeft.

 

Mindfulness Follow-Up Training

Na het 8 weken programma biedt INNER nog maandelijks follow-up sessies aan zowel overdag of 's avonds, om de formele thuisbeoefening kracht bij te zetten. Kijk bij 'inschrijven' voor de data.

Assertiviteitstraining

Assertiever worden en leren ’neen’ zeggen

 

Wil jij meer inzicht in:

Hoe je aan kunt geven wat je wilt, wat je denkt en wat je voelt?
Hoe je duidelijk(er) je grenzen aan kunt geven?
Hoe je assertiever kunt communiceren op een voor jou prettige manier?
Hoe je je zelfverzekerder kunt voelen en daardoor ook effectiever kunt werken?
 

Leer voor jezelf opkomen en duidelijk zeggen wat je wilt of voelt. 

 

Je leert voor jezelf opkomen en duidelijk zeggen wat je wilt of voelt. Daarbij kun je een balans vinden tussen je eigen belang die het belang van een ander. Ook leer je communicatieve vaardigheden waarmee je de aandacht krijgt en vast kunt houden. 

Een belangrijk stuk van deze training draait ook om het ontvangen en geven van feedback. Hoe zorg jij voor impact? 

Stress & Burn-Out Training

Wapen jezelf tegen stress en voorkomen zo een burn-out 

 

Wil jij meer inzicht in:

Wat stress en burn-out nu precies is?
Wat jouw stressoren zijn?
Hoe jij ongezonde spanning en stress kunt voorkomen?
Hoe je beter kunt relativeren?
 

Wil jij stress de baas zijn?

 

Werk en privé lopen tegenwoordig steeds meer in elkaar over. Een balans is soms lastig te vinden. In deze training krijg je inzicht in stress en hoe je op een goede manier met stressvolle situaties om kunt gaan. Je kijkt naar de samenhang tussen gebeurtenissen en je eigen gedrag. Zo leer je om proactief om te gaan met stressvolle situaties en blijf jij stress de baas. 

Insights Discovery Communicatie Training Knokke

Communicatie Training

Communiceren met impact

 

Wil jij meer inzicht in:

Het leren communiceren vanuit wie jij bent en met resultaat?
Hoe je miscommunicatie kunt voorkomen?
Welke verschillende communicatiestijlen er zijn?
Hoe je op een effectieve manier verbinding kunt maken met andere personen? 
 

Neem zelf de regie in eigen hand en vergroot zo jouw impact.

 

Je weet hoe je iets zou willen zeggen. Je merkt alleen dat het je toch niet altijd lukt om je boodschap goed over te brengen. Je hebt het gevoel niet altijd gehoord te worden. 

 

Met deze training krijg je meer inzichten in jouw communicatie voorkeuren en hoe jij op een voor jou comfortabele manier verbinding kunt maken met andere personen en dus andere communicatie voorkeuren. 

 

Hierbij maken wij gebruik van Insights Discovery. Je krijgt je eigen persoonlijk profiel welke je inzichten zal geven om gemakkelijker af te stemmen op en verbinding te maken met anderen. 

Deze inzichten zijn zowel in de privé sfeer als op het werk te gebruiken. 

Workshops Orthomoleculaire Geneeskunde

Your health is your greatest wealth! Maar gezond leven, hoe doe je dat eigenlijk?

Keto, Paleo, Low Carb, Vegan, … soms zie je door de bomen het bos niet meer…  Wil je graag meer energie en minder klachten? Heb je interesse in gezonde voeding? Wil je graag te weten komen hoe jouw voeding en leefstijl een directe impact uitoefenen op je gezondheid?

Ontdek samen met Iris in 4 workshops de basisprincipes van de Orthomoleculaire Geneeskunde die leiden tot vernieuwde inzichten. We spreken bewust niet meer over diëten maar over een verandering in leefstijl als medicijn voor een gezond leven. Hierbij wordt rekening gehouden met voeding die ons energie levert en voeding die energie onttrekt aan ons lichaam. It’s all about energy!

Kijk bij kalender voor de data van de workshops of boek een individuele sessie bij Iris.

Teambuilding Knokke

Inner bied Teambuildings aan voor bedrijven in Knokke of bi jullie ter plaatse. Een halve dag of een ganse dag ter plaatse bij INNER. 

Is Teambuilding effectief?

Samen dingen doen om mensen beter te laten samenwerken: het maakt steeds meer opgang in de bedrijfswereld. Sommige bedrijven houden het graag eenvoudig, andere pakken het wat avontuurlijker aan. 

Professor Martin Euwema, hoogleraar organisatiepsychologie aan de KU Leuven, ziet best voordelen in teambuildingactiviteiten. Zolang het maar meer is dan een gezellig dagje uit. “Goede teambuilding moet inclusief zijn, iedereen moet er zich bij betrokken voelen en er moeten duidelijke doelen en uitdagingen worden afgesproken”, zegt hij. “Nog belangrijker is dat er nadien aan reflectie gedaan wordt: wat we nu ondervonden hebben, hoe gaan we dit op de werkvloer toepassen?”

Het motief van Teambuilding moet een duurzamame verandering zijn. Het is meer dan een leuke uitstap die een uur later alweer vergeten is. 

De Teambuildings bij INNER dragen bij tot het individuele welzijn van je personeel, maar ook tot het welzijn van het systeem (de groep/team). 

Wat?

Je kan kiezen tussen bestaande trainingen of samen met onze trainer overleggen welke thema's je aan bod wenst te laten komen. We kunnen dus ook een training op maat voorzien. 

- Communicatie training: Insights Discovery

- Stress & Burn-Out Training

- Welzijn: Mindfulness & Yoga

- Assertiviteit & Zelfvertrouwen

- Training op maat en naar keuze

Prijs & Formules:

- Formule halve dag: 9u30-12u30: 700 euro excl. btw. Daarna kan je samen gaan lunchen of kan je een leuke outdoor activiteit doen. 

- Formule volledige dag: 9u30-16u30: 1400 euro excl. btw en exclusief lunch. Catering kan je zelf bestellen of lunch buitenshuis. Wij kunnen hier zeker bij helpen.

Voor inschrijvingen contacteer: info@inner-center.be Julie Maertens staat jullie graag te woord.

Therapeuten

Julie Maertens

Opleiding
Master in de klinische psychologie & Psychotherapeut & EMDR Practitioner
Erkenningsnummer
Compsy.be832107947
E-mailadres
Linkedin

Whitney Faes

Opleiding
Master in de klinische psychologie
Erkenningsnummer
Compsy.be912117629
Linkedin